Gjesteinnlegg: Hva Siv ikke spiser. Ikke Tonje heller.

Yo! Dette er ikke Siv. Dette er Tonje, ofte kalt Siv av folk som er fullstendig inkompetente med navn. Det er ofte ikke så farlig å bli forvekslet med Siv, men akkurat når det kommer til matlaging så er det viktig å vite forskjellen på oss to. Jeg er nemlig ikke spesielt god til å lage middag. Hva gjør jeg her inne da, mon tro? Jo, jeg skal skrive et innlegg om hva Siv ikke spiser. Eller hva Tonje spiser, om du vil. Eller nei, jeg spiste heller ikke det her, men grunnen til det skal vi komme tilbake til senere. Nå må vi sette i gang med oppskriften!

Det du skal få lese om i dag, er en enkel og sunn tikka masala med «blomkålris». Denne oppskriften fant jeg på hellogiggles.com, hvor retten ble skrytt opp i skyene.

Her er det du trenger:

Til kyllingen

 • 4 boneless, skinless chicken breasts
 • 3 tbsp non-fat Greek yogurt
 • 2 tbsp curry powder
 • salt & black pepper

Til gryta

 • 5 tbsp tomato paste
 • 5 tbsp non-fat Greek yogurt
 • 1 tsp each of ground cinnamon and ground cumin
 • 5 tbsp curry powder
 • 1 yellow onion, minced
 • 1-2 tbsp minced fresh garlic
 • thumb of fresh ginger, grated
 • handful of fresh coriander leaves (cilantro in the US)
 • dried or fresh red chili, diced with seeds
 • salt & black pepper
 • 250ml of water

Til blomkålrisen

 • 1 blomkålhode

Som du ser, står ingrediensene på engelsk. Jeg har såpass tiltro til deg at jeg regner med du klarer å oversette selv (cumin er spisskumen).

Trikset for å få til denne retten, er at du starter med å blande sammen kyllingen og yoghurten med alt det andre krydderet til marinaden, og lar den stå en halvtime. Hvis du ikke har gresk yoghurt kan du bruke matyoghurt fra Rema som er satt ned til halv pris fordi den går ut på dato i dag.

Etter 10 minutt, når du er ferdig med å blande alt det andre som skal i gryta (inkludert to chili med frø, heller enn en halv, fordi du tydeligvis ikke kan lese, noe som er litt dumt, spesielt hvis du er norsklærer) og begynner å bli lei av å vente, kan du drite i at kyllingen skal marinere i en halvtime og bare blande alt sammen.

Etter du har blandet alt sammen i samme gryte og latt det stå en stund og koke mens du løper ned på rommet ditt for å hente laderen til pc-en, kan du smake på gryta. Du vil da kjenne en smak som kan sammenlignes med flammene som ville kommet ut av Satans munn, om han var en flammesprutende drage. Da må du spytte ut maten i vasken (men husk å fjerne matrester fra oppvaskkummen etterpå, ellers går sluket tett!). Sleng deretter resten av matyoghurten i gryta.

Etter at du innser at matyoghurten ikke gjør saken bedre, må du desperat lete i kjøleskapet etter noe som kan dempe smaken av den brennende lavaen/etsende massen som nå befinner seg i stekepanna. I kjøleskapet vil du finne alternativene majones og skummet melk. Siden du ikke er splitter pine gal, velger du skummet melk, men innser etter at opptil flere desiliter melk er tilsatt gryta, at dette ikke hjelper. Siste utvei er å låne kesam av en i kollektivet (hvis du ikke bor i kollektiv kan andre former for samboere også fungere). Dette vil heller ikke hjelpe.

På dette tidspunktet får du heldigvis en god idé. Gryta skal jo serveres med blomkålris. Denne risen skal egentlig tilberededes ved å kuttes i bittesmå biter, legges i en tett pose og tilberedes i mikrobølgeovn (!?). Det du heller skal gjøre, er å kutte opp blomkålen i bittesmå biter og tilsette hele hodet i gryta. Ideen var at dette ville gjøre gryta spisbar. Det er ikke tilfelle.

Så er det bare å gjøre et forsøk på å få dette ned i magen. Det kan gjøres på flere måter. Du kan for eksempel  bruke den velkjente metoden tygging og svelging, men da må du regne med at du begynner å gråte. Å kutte bort tygging og gå rett til svelging fungerer litt bedre, men det begynner etter hvert å brenne sånn i halsen at det blir uutholdelig å fortsette. Jeg ga opp da hjertet mitt begynte å banke så kraftig at jeg kunne se det gjennom genseren, men det er opp til deg hvor lenge du holder ut.

Tonje spiser
Her prøver jeg å ta bilde av at jeg spiser gryta uten at maten kommer i kontakt med munnen min

God middag!

4 kommentarer om “Gjesteinnlegg: Hva Siv ikke spiser. Ikke Tonje heller.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s