Potet og sellerirotsuppe med gulrotchips

Nå er det blitt høst og høst betyr suppe! Og chips.

potetsuppe

Til 2-3 personer

3-4 mellomstore poteter
1 sellerirot
2 sjalottløk
1 hvitløksfedd
4-5 dl hønsekraft
2 dl fløte
4 cm gulrot
Olivenolje
Salt og pepper

Forvarm ovnen på 200 grader.

Skrell og rensk potet, sellerirot, løk og hvitløk. Del poteten og selleriroten i 2 cm terninger og grovhakk løk og hvitløk

Surr løk og hvitløk blankt i litt smør. Tilsett hønsekraften og resten av grønnsakene.

Kok opp og la stå til grønnsakene er nesten møre. Sleng oppi fløten.

Bruk et skrelleredskap eller en kniv og skjær tynne flak av gulroten. Legg flakene utover en form og hell over en liten dæsj olivenolje, salt og pepper og sett i ovnen i 5-10 min.

Når grønnsakene er møre moser du suppa med en stavmikser. Hvis suppa blir for tykk kan man spe den med litt melk til du mener konsistensen er passe.

Hell suppe i en tallerken. Ha i litt olivenolje for god smak og dryss over gulrotchips.

Legg igjen en kommentar